framtiden och allt sådant. det är faktiskt ganska nära.

idag lärde jag mig något nytt. för det gör man väl de flesta dagar? vi vet nog bara inte om det. iallafall, news for the autumn. idag lade jag märke till att fakultet och institution är två olika saker. under fakulteten finns massa institutioner. det lärde jag mig idag. jag ska gå på institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi som är under samhällsvetenskapliga fakulteten. när jag först märkte det blev jag chockad. geografi? say what? och fortfarande är jag lite fundersam hur mitt program hamnade där under, jag trodde det var statsvetenskapliga. men iallafall, jag kikade runt och det ser bra ut. utvecklingsstuder är fortfarande det jag vill studera. tror jag. ;)   det konstiga är dock att det finns tidigare kurser. men det ska vara helt nytt om har läst rätt...? 


" Programmet skall ge studenterna en god förståelse för utvecklingsproblematiken ur ett samhällsvetenskapligt och tvärvetenskapligt perspektiv. Fyra discipliner utgör kärnan i programmet: kulturgeografi, sociologi, statsvetenskap och ekonomisk historia. Förutom att erhålla kunskaper relaterade till utvecklingsfrågorna inom respektive discipliner, har studenten möjligheten att utföra studier i andra discipliner. Studenterna skall också erbjudas en mer praktisk inblick i utvecklingsarbetet. Detta görs genom skräddarsydda kurser av inhyrd personal verksam utanför universitetet. Det innebär också att studenterna under det sista året ska erbjudas möjlighet att skaffa sig praktiska erfarenheter som är utvecklingsrelaterade. "


Och på tal om det så kan jag tillägga att boendet har gått sådär, kommer troligen inte få något. Varför skulle de köra utlottning av ködatumet? Fick ingen bra tid! Men som tur var bor min bror redan i Lund, så vi ska trängas ihop i hans etta tills jag får boende. För att åka buss en och en halvtimme varje dag känns inte som en dröm. Tur man har världens bästa bror! Men korridorboende ska det bli sen!

jag kan inte förstå hu riktigt nära det börjar bli. det börjar bli lite läskigt. lite spännande. lite av allt. otäckt. förväntansfullt. vanligt. ovanligt. kul. jobbigt. stressigt. vuxet.    jag vet inte hur jag ska tänka eller vad jag ska göra eller något alls. är jag redo? efter alla år av längtans. är jag redo? jag känner mig fortfarande som ett barn. jag är fortfarande ett barn. jag vill fortfarande tönta mig som en 10-åring. och det kommer jag nog alltid göra. that's just who i am. dorky.ohwell, efter allt detta skrivandet ska jag först kolla lite twi-sidor, vem vet vad som kan ha hänt på en halvtimme! sen är det för mig att dra till sängen och läsa lite.
sweet dreams dear friends,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0