lundabo

nu har jag blivit lundabo, under min brors namn, vill säga. bor nu hos min bror i denna trevliga lilla etta! jag sitter vid fönstret och har stenkoll på grannarna. jag ser vem som kommer och jag ser vem som går. idag har det lagats wok och äppelkaka. (inte tillsammans då...) och vi har varit och handlat. detta kommer bli bra.

kändes lite tomt när jag kämnade ystad i eftermiddags. jag trodde faktiskt inte det skulle vara så svårt. men när jag väl satt på bussen kände jag hur jag saknade mina föräldrar. mamma föll några tårar, men jag älskar henne ändå! ;) imorgon är det öppethus på samhällsvetenskapliga kåren så jag och bror ska dra dit. även om han är teknologare. på tisdag börjar plugget!


Have a good week,
Emily

min favoritkvinna fyller nitton

en vecka

idag är det exakt en vecka till jag börjar skolan... tiden går så fort. men det ska bli kul, jag känner mig faktiskt inte så nervös just nu. men det kommer komma. jag lovar. men vad har man att vara nervös för egentligen?  kanske att man ska ha tenta redan 25e och jag inte ens har börjat på skolan?  men jag är inte ensam om det, är ju 79st andra som också ska göra det. alla är nog lika nervösa.

idag har jag börjat packa lite. det mesta av kläderna är nerpackade, smyckena är nerpackade och... det är nog allt. flyttar man in till sin brors etta så får det inte plats mycket! lättpackning får det bli. men det kommer gå bra.  ganska skönt att inte flytta faktiskt. på ett sätt. men visst, ett korridorrum hade inte skadat ;) men ska bli skönt att ha någon som kan hjälpa en. tack bror.  imorgon sticker jag och mamma in till ikea för att köpa en säng och lite annat som behövs. men även till netonnet där jag troligen kommer köpa min nya mobil.

idag blir det bara en massa ord. behövde bara skriva att det bara är en vecka kvar. holy shit. en vecka? nu blev jag faktiskt nervös.

Enjoy your day,
Emily

"you’re in my arms and all the world is calm"

jag absolut älskar denna låten. har gjort länge nu och varje gång man lyssnar på den vill man bara sjunka ner i sängen och drömma sig bort. jag vill iallafall det.    texten är helt underbar, men det är inte hela. låten i sig är bara... perfekt. som i'll be med edwin mccain. wonderful. absolutley wonderful.
dream away girls,

Emily

en lunda dag. snart en framtid.

vad som egentligen borde läggas upp innan glasögon inlägget är gårdagen som spenderades i lund med min bror. vi köpte mumsiga mackor från mammas kusins café som fakitskt har vunnit ett pris för årets bästa... (vad det nu var)! vi tog sedan och satte utanför universitetshuset och käkade. därefter cyklade vi till geocentrum där många timmar kommer spenderas till hösten och tre (kanske fem) år framöver. jag gillade huset, gammalt. it has this oxford-feeling to it. vilket jag älskar!sen om det är det vackra gamla huset eller det mittemot vet jag inte. mystery.


och visst är det perfekt att jag har gerdahallen precis bredvid mig? träning! yeay.

måste även säga att innan jag mötte upp med min bror så gick jag ensam runt i centrum, och eftersom jag och emmie var där för bara några dagar sedan hade de inte fått in mycket nytt i butikerna. så jag satte mig på ett litet torg/park och läste new moon. the best part of the jacob / bella friendship. det började även regna lite samtidigt som solen sken på mig. lovley! =)


bilder gör inte verkligheten rättvisa!

idag var jag inne på synsam och med mig hem fick jag ett par glasögon. det är svårt att välja glasögon! ska dock inte ha de på ofta, mest på lektioner och föreläsningar. men ändå. de måste vara perfekta! när jag kom hem agerade jag modell för mig själv och tog en massa bilder med olika glasögon på.  i went crazy with my nikon! (fast jag fick ta bort alla bilder där jag bet i mitt hår och såg allmänt galen ut...)

glasögon ett

glasögon två med dåliga bilder, the reality looks better! trust me! hur kan jag annars gilla dessa?the rest of the bunch


oj. det känns konstigt att se sig själv med glasögon! tycker det ser bättre ut när jag ser mig själv i spegeln ska jag säga! när jag ser på dessa bilder så kan jag bara tänka: jag och glasögon? aldrig. usch!  men i spegeln så gillar jag det. how can that be? maybe i need to be alive!

glasögon ett eller glasögon två?
med det ber jag om hjälp och önskar mina vänner en trevlig natt!"when I'm finished, this world will never forget. "

jag vill se g.i. jo,e det är sådana typer av filmer jag älskar.  att channing tatum är med, är bara ett mycket stort plus.men den kommer väl på dvd snart. om ingen vill lägga ut 110kr och se den med mig?


dinner time! enjoy the evening dear friends,den gröna kaninen

igår stack jag, emmie, sigrid, eve och lie iväg på en roadtrip till göteborg och älskade liseberg för en dag. gick upp klockan sex och emmie hämtade mig tjugo över sju där jag hade kylväska, frukost, fika och ett piggt humör med mig! vi hämtade först upp sigrid och for sedan iväg till sjöbo för att hämta upp de sista.  sen drog vi iväg på äventyr!


vi har det bra, vi här bak i bilen


frukost på hallandsåsen


efter första åkturen på FlumeRide. who's wet?blött? ingenting jämfört med andra turen på FlumeRide!


sigrid


eveliina


emelie


kö till balder


kö till uppskjutet
uppswinget, bra som hårfön
ben & jerry, brownie och new york. mums!


uppe i lisebergstornet


adjö liseberg


hemsktroligt var det, och jag använder ordet hemskt för det är hemskt när man väl sitter i karusellerna och undrar vad man gett sig in på. men kul är det! talk about adrenaline rush. och att försöka vinna på de där choklad-lyckohjulen är totalt omöjligt för mig. jag som kände hur jag hade turen med mig. men tydligen inte. nästa gång?

tack för en underbar dag friends of mine!framtiden och allt sådant. det är faktiskt ganska nära.

idag lärde jag mig något nytt. för det gör man väl de flesta dagar? vi vet nog bara inte om det. iallafall, news for the autumn. idag lade jag märke till att fakultet och institution är två olika saker. under fakulteten finns massa institutioner. det lärde jag mig idag. jag ska gå på institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi som är under samhällsvetenskapliga fakulteten. när jag först märkte det blev jag chockad. geografi? say what? och fortfarande är jag lite fundersam hur mitt program hamnade där under, jag trodde det var statsvetenskapliga. men iallafall, jag kikade runt och det ser bra ut. utvecklingsstuder är fortfarande det jag vill studera. tror jag. ;)   det konstiga är dock att det finns tidigare kurser. men det ska vara helt nytt om har läst rätt...? 


" Programmet skall ge studenterna en god förståelse för utvecklingsproblematiken ur ett samhällsvetenskapligt och tvärvetenskapligt perspektiv. Fyra discipliner utgör kärnan i programmet: kulturgeografi, sociologi, statsvetenskap och ekonomisk historia. Förutom att erhålla kunskaper relaterade till utvecklingsfrågorna inom respektive discipliner, har studenten möjligheten att utföra studier i andra discipliner. Studenterna skall också erbjudas en mer praktisk inblick i utvecklingsarbetet. Detta görs genom skräddarsydda kurser av inhyrd personal verksam utanför universitetet. Det innebär också att studenterna under det sista året ska erbjudas möjlighet att skaffa sig praktiska erfarenheter som är utvecklingsrelaterade. "


Och på tal om det så kan jag tillägga att boendet har gått sådär, kommer troligen inte få något. Varför skulle de köra utlottning av ködatumet? Fick ingen bra tid! Men som tur var bor min bror redan i Lund, så vi ska trängas ihop i hans etta tills jag får boende. För att åka buss en och en halvtimme varje dag känns inte som en dröm. Tur man har världens bästa bror! Men korridorboende ska det bli sen!

jag kan inte förstå hu riktigt nära det börjar bli. det börjar bli lite läskigt. lite spännande. lite av allt. otäckt. förväntansfullt. vanligt. ovanligt. kul. jobbigt. stressigt. vuxet.    jag vet inte hur jag ska tänka eller vad jag ska göra eller något alls. är jag redo? efter alla år av längtans. är jag redo? jag känner mig fortfarande som ett barn. jag är fortfarande ett barn. jag vill fortfarande tönta mig som en 10-åring. och det kommer jag nog alltid göra. that's just who i am. dorky.ohwell, efter allt detta skrivandet ska jag först kolla lite twi-sidor, vem vet vad som kan ha hänt på en halvtimme! sen är det för mig att dra till sängen och läsa lite.
sweet dreams dear friends,

RSS 2.0